Produkty

Oenomust

BE DIFFERENT!

Unikátní řada OENOMUST vznikla ze setkání originality a enologie. Tradice, moderní design a expertíza!

Dokonalý tvar této sklenice se dotýká všech aspektů ochutnávání vína a splňuje očekávání všech jeho milovníků.

Řada navržena Gérardem Lehmannem a schválena Gérardem Bassetem.

Na první pohled je řada Oenomust překvapivá inovativním designem, který kombinuje rozšířený spodek sklenice pro kontrolovanou rotaci a zúženou vrchní část pro optimální koncentraci aromat.

Plynulá a kontrolovaná rotace je umocněna velkorysou základnou sklenice, která umožňuje vínu vyjádřit sebe sama a rozvinout celou škálu aromat. Žádné molekuly nebudou ztraceny díky zúžené horní části, která zachová veškeré aromatické vlastnosti vína.

Tenkost za studena řezaného okraje vám pomáhá svést víno do úst, zvyšuje percepci vašich chuťových pohárků a vytváří z kontaktu rtů se sklem příjemný zážitek.

Řada Oenomust zlepšuje všechny okamžiky spojené s vínem, a to díky velkorysému, inovativnímu tvaru, který vám umožní znovu objevit vůně a chutě vín z celého světa.

Strojově vyráběné sklenice

Bezkonkurenční odolnost vysoce kvalitního strojově foukaného skla!

Elegantní sklenice odhalují skvělé enologické vlastnosti při degustaci vín!

Foukané sklo

Umění foukání skla sahá 2000 let do historie. Základem je velká disciplína, trpělivost a unikátní know-how. Tato technika je velmi náročná na výrobu a vyžaduje velkou přesnost – zejména při tvorbě nohy a stopky sklenice.

Ve spolupráci se sklářskými mistry, vytvořila značka Lehmann Glass moderní a originální série vyrobené za dodržování sklářské tradice.

Foukané sklo zajišťuje optimální kvalitu a svobodu v tvorbě tvarů. Touto technikou je vytvářeno velmi lehké sklo, transparentní sklenice bez odlesků a bezkonkureční tenkost okraje.

Díky kvalitě foukaného skla je každá vinná degustace jedinečná!

Decanters

BE DELICATE !

Delikátní proces dekantování vína umožňuje rozvinutí aroma a vyžaduje určité odborné znalosti:
Bílá vína, sladká vína, některá mladá a ovocná červená vína, a dokonce i některá šumivá vína musí být dekantována a ochutnána rychle.
Dekantování mladého a silného červeného vína několik hodin před konzumací mu dává šanci rozvinout se a dosáhnout stupňe vývoje, který obvykle trvá roky.
Vína starší 10 let a více jsou složitější a je třeba jim dopřát individuální péči.

Karafy jsou vyráběny v souladu se sklářskou tradicí a překvapí vás svými originálními rafinovanými a elegantními tvary, které jsou speciálně navržené pro jakýkoliv typ vína.